Hvilestund

«Barna skal ha mulighet til ro, hvile og avslapping i løpet av barnehagedagen … Barnas fysiske og psykiske helse skal fremmes i barnehagen» (rammeplan for barnehagen).

Følg oss på Facebook

At barn skal gis hvile er nytt i den nye rammeplanen. Barn i dagens samfunn tilbringer mye av sin tid i institusjon og organisert aktivitet. Det er viktig at barn lærer seg å slappe av, og at de klarer å roe seg ned i en hektisk hverdag. Vi gjennomfører hvilestunder på ulike måter i barnehagen; lesestund, ligge på gulvet å høre på lydbok, yoga etc.

Barn kan ha behov for å trekke seg litt unna, være alene, eller rett og slett «sitte å glane». Når et barn sitter «på sidelinjen» og ser ut til å kjede seg/ikke får være med, kan det faktisk handle om at barnet har behov for litt tid for seg selv.