Se barnet innenfra

Absolutt alle barn trenger sensitive og varme voksne rundt seg, både hjemme og i barnehagen. Trygghet, ømhet og glede er viktigere enn alt annet i barnehagen.

Ingenting er så viktig som de voksnes evne til å inngå i positive, sensitive samspill med barna, evnen til å forstå barnet innenfra og ha godhet for deres behov. 

Barnets behov for følelsesmessige trygge relasjoner må dekkes for at læring skal kunne skje. Uten tilknytning og trygghet vil ikke barna få ro til å utforske og lære mens de er i barnehagen. 

Vi må lære barn å utvikle evnen til å regulere og tåle egne følelser, slik at de settes i stand til å håndtere disse uten at de blir for store. 

​"Se barnet innenfra (SBI)" er et kursprogram utviklet av psykologene Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson. Det baseres på trygghetssirkelen, og de underliggende behovene som forårsaker en atferd. Vi må se både barnet og oss selv innenfra. 

Alle ansatte i Eventyråsen barnehage har gjennomført enten Cos-kurs eller kurset Se barnet innenfra (SBI). Ila høsten 2023 arrangeres det SBI-kurs med sertifisering av to ansatte i hver barnehage, slik at opplæringene kan videreføres i egen barnehage. ​